Veľká Cena Zvolena 2018

Veľká Cena Zvolena 2018 – Gran Turismo 6

0. ročník

3. novembra 2018

Hra: Gran Turismo 6
Formát: Time Trial
Trať: Mid-Field Raceway
Auto: Mitsubishi FTO Super Touring Car

Mitsubishi FTO Super Touring Car
Promo

 

Po niekoľkoročnej spolupráci s českým webom Pitlane Club <pitlaneclub.cz>, kde som sa účastnil a aj organizoval niekoľko online súťaží v Gran Turismo 6, Project CARS a Assetto Corsa, som sa rozhodol, že vyskúšam organizáciu niečoho podobného aj na lokálnej úrovni.

Nultý ročník bol viacmenej len o otestovaní záujmu a naviazaní kontaktov s potencionálnymi pretekármi do budúcnosti. Návšteva sa neočakávala veľká, nakoľko akcia bola spojená s predvolebnou kampaňou nezávislých poslancov za obvod Zvolen Západ. Na jednej strane nevýhodou bolo spojenie akcie s politikou, na druhej strane výhodou bolo to, že prenájom všetkého potrebného „náradia“ a priestorov bolo zapezpečené s minimálnymi nákladmi.

Súťaž bola spojená s prezentáciou virtuálnej reality, ktorú zabezpečila firma 3D Mix <www.3dmix.sk>, vybavenie samotného „simulátora“ som zabezpečil na vlastné náklady ja.Jazdilo sa na volante Logitech Driving Force GT a sedadle Playseat GRAN TURISMO.

Akcia sa uskutočnila v prenajatých priestoroch pizzérie Parkovacieho Domu Zvolen Západ <parkovacidom.sk>. Celkový počet zúčastnených na akcii bolo okolo 20, ale napriek tomu, že si jazdu na simulátore vyskúšala väčšina z nich, sa oficiálne do súťaže zapojili len štyria pretekári.

 

Virtuálna realita
Kokpit

Ceny pre najrýchlejších:

1. cena – Hra Assetto Corsa Ultimate Edition na PS4 – venoval kandidát na poslanca Rastislav Karczub
2. cena – Darčeková poukážka na 30EUR – venovala Reštaurácia Salaš Hron Kováčová
<salashronkovacova.sk>
3. cena
– Darčeková poukážka na Bowling – venoval Parkovací Dom Zvolen Západ <parkovacidom.sk>

Organizátor a traja najlepší jazdci - Zľava: Rastislav Karczub, Adrián Hanes, Matúš Augustín, Martin Bako

FH Mamoulian