Veľká Cena Zvolena 2019

Veľká Cena Zvolena 2019 – Gran Turismo 6

1. ročník

4. mája 2019

Hra: Gran Turismo 6
Formát: Double Time Trial
Trate: Tsukuba Circuit, Eiger Nordwand Short Track (Reverse)
Auto: Suzuki SX4 WRC ’08

Suzuki SX4 WRC '08
Promo

Pár týždňov po prvej akcii, som hneď začal pripravovať ďalší ročník. Oslovil som niekoľkých potencionálnych sponzorov a k realizačnému tímu sa na tento rok pridal Martin Bako (Froster) <Facebook; Youtube>, ktorý v nultom ročníku súťaže obsadil tretie miesto. Tento rok si zobral na starosť mediálnu podporu a propagáciu. Ako generálneho partnera sa nám podarilo získať predajňu kartových a spoločenských hier PGames z Banskej Bystrice <Facebook; Web>, ktorá poskytla do súťaže nový volant Thrustmaster T150 a jednu konzolu Playstation 3. Súťaž podporili finančným príspevkom z kultúrneho fondu aj poslanci Výboru Mestkej Časti č.3 Zvolen Západ-Tepličky, Stráž. Sprievodcom celej akcie bol vo Zvolene známy a obľúbený moderátor HKM Zvolen a automobilový pretekár Martin Matuška <Facebook>.

Matuška Motoršport

Súťaž bola opäť spojená s prezentáciou virtuálnej reality firmou 3D Mix <Facebook; Web>, s prezentáciou simulátora prevrátenia od Strednej Priemyselnej Školy Dopravnej Zvolen <Facebook; Web; Youtube>, ale najväčším lákadlom bola výstava pretekárskych automobilov lokálnych tímov Matuška Motoršport <Facebook; Web; Youtube>, MTB Racing <Facebook> a Opité Slimáky <Facebook> a pretekárskych modelov poháňaných na vodík od tímu Wings On Roads pôsobiacim na SPŠ Dopravnej vo Zvolene. Ďalší vystavujúci boli sponzori podujatia PRO AUTO <Facebook; Web> a Autoškola Gonda-L+L <Facebook; Web>, ktorí venovali ceny pre troch najrýchlejších v celkovej hodnote takmer 700 EUR!

Kokpity
MTB Racing Team

Všetko toto prebiehalo v priestoroch Základnej Školy Námestie Mládeže na sídlisku Zvolen – Západ. Na začiatku vznikli menšie problémy s dodávkou elektriny, čo spôsobilo mierne zdržanie začiatku súťaže, ale podarilo sa nám to promptne vyriešiť, že až do konca súťaže nenastali žiadne podobné problémy.

Do kvalifikácie na trati Tsukuba Circuit sa prihlásilo 31 súťažiacich, z toho 6 dievčat. Z ktorých postúpilo do finále na Eiger Nordwand Short Track – Reverse 8 najrýchlejších pretekárov. Konečným víťazom sa napokon stal súťažiaci s najlepším súčtom časov na obidvoch tratiach. Bohužiaľ najrýchlejší jazdec z kvalifikácie sa z časových dôvodov finále zúčastniť nemohol. Celkový počet návštevníkov akcie prekročil 100 osôb, čo nás všetkých úprimne potešilo.

Ceny pre najrýchlejších:

1. cena – Auto Suzuki Vitara s plnou nádržou na víkend – venovalo PRO AUTO Banská Bystrica <www.proauto.sk>
2. cena –
50% zľava na vodičský výcvik na skupinu A – venovala Autoškola Gonda-L+L <www.autoskolagonda.sk>
3. cena
50% zľava na vodičský výcvik na skupinu B – venovala Autoškola Gonda-L+L <www.autoskolagonda.sk>

Ďalsími partnermi, bez ktorých by sa toto podujatie neuskutočnilo boli:

Agromat Zvolen <www.agromat.sk>
AUTOTECHNA BAR
ÁNEK Zvolen <autotechna.sk>

Organizátori a traja najlepší jazdci - Zľava: Marek Lalík, Roman Porubský, Adrián Hanes, Rastislav Karczub, Erik Šandor

FH Mamoulian