Esports Central SK

Vitajte na novom webe Esports Central Slovensko.

Ideou dať dokopy tento web, som sa zaoberal už dlhšiu dobu, ale pracovné povinnosti nejak vždy odkrojili z môjho dňa viac, ako by som chcel, tak to postupovalo veľmi pomaly.

Keďže ale teraz máme situáciu akú máme, bol som vďaka nariadeniam vlády a firmy, pre ktorú pracujem týkajúcich sa COVID-19, nútený zrušiť off-line event Študentská Veľká Cena Zvolena v Gran Turismo, ktorý som viac ako pol roka pripravoval pre študentov stredných škôl vo Zvolene v spolupráci s automobilovým tímom Matuška Motoršport <Facebook; Web; Youtube>, predajne kartových a spoločenských hier PGames <Facebook; Web> a Strednou Priemyselnou Školou Dopravnou vo Zvolene <Facebook; Web; Youtube>. Zrazu sa mi objavila kopa voľného času, ktorý som konečne mohol venovať realizácii tejto myšlienky.

Cieľom tohto webu bude propagácia e-športov a e-športových podujatí na Strednom Slovensku. Pýtate sa prečo práve Stredné Slovensko? Práve preto, že tu máme veľa šikovných “cyberatlétov”, ale takmer všetky eventy sú sústredené do Bratislavy. V našom okolí sa toho okrem BB-Conu príliš veľa nedeje, a náš realizačný tím by to veľmi rád zmenil. 

Čo ponúkame? Esports Central Slovensko bude poskytovať platformu, kde môžete odprezentovať svoje off-line, poprípade on-line súťaže, ktoré plánujete v ktoromkoľvek meste Banskobystrického VÚC. Dúfam, že čoskoro aj v ostatných miestach Stredného Slovenska. Bohužiaľ kapacity, najmä tie časové, sú momentálne obmedzené. Off-line budú dostávať určite viacej priestoru, pretože nič nie je v e-športe uspokojivejšie ako zdolať súpera Face-to-Face ?

A čo na oplátku očakávam od vás? Nebojte sa peniaze to nie sú ? Stačí pravidelne nahlasovať vaše podujatia, bez ohľadu na veľkosť, a po ich uskutočnení podať pár slov k tomu ako to prebiehalo, a kto si odniesol domov víťazstvo. Takisto uvítame každú firmu alebo organizáciu, ktorá by mala záujem takéto podujatia v našom regióne akokoľvek podporiť a my sa ich budeme snažiť . Čoskoro dáme k dispozícii formuláre, cez ktoré sa toto bude zabezpečovať.

Posledná vaša otázka asi je, aké skúsenosti má náš tým? Ja osobne mám za sebou organizáciu niekoľkých regionálnych turnajov, eventov a líg v rôznych verziách Counter-Strike, Quake, Warcraft, Command and Conquer, DotA, Mortal Kombat, Gran Turismo, Project CARS, Assetto Corsa a iných. A jeden z partnerov našich novších podujatí pravidelne organizuje medzinárodné turnaje v kartových hrách Yu-Gi-Oh!, Magic the Gathering, Vanguard, atď.

Najväčším takýmto podujatím, na ktorom som sa podieľal ako spoluorganizátor, bola organizácia regionálnej kvalifikácie na World Cyber Games 2004 v San Franciscu, kde sa zo Zvolena prebojovali dvaja skvelý hráči Warcraft 3 – Spermon (Human) a Johny (Night Elf) <Zápasy; WCG 2004>.

Na túto tradíciu sa náš tým rozhodol naviazať v roku 2018, keď som si konečne popri práci našiel dosť času na naháňanie sponzorov a podarilo sa mi každoročne zorganizovať off-line súťaž Veľká Cena Zvolena v Gran Turismo, ktorých sa zúčastnilo hojné množstvo súťažiacich, ako aj reálny automobilový pretekári z najbližšieho okolia Zvolena.

Na tento rok boli naplánované už dve takéto podujatia. Okrem ďalšieho ročníka Veľkej Ceny pre všetkých, náš tým pripravoval aj vyššie spomínané pilotné podujatie pre študentov stredných škôl vo Zvolene. Pevne verím, že sa nám tento rok podarí zorganizovať aspoň jeden z týchto projektov. Kvôli ekonomickej situácii, bude totiž zháňanie sponzorov oveľa náročnejšie.

Viac informácií už čoskoro!

FH Mamoulian – zakladateľ platformy