TMM Racing Academy 1-2021

Po prvej sezóne TMM Racing Academy, ktorá vyvolala záujem nad naše najoptimistickejšie očakávania, sa v druhej sezóne opäť pokúsime uviesť začiatočníkov do sveta online pretekov za pomoci simulátoru Assetto Corsa na PC. V „akadémii“ budete mať šancu naučiť sa základom pretekárskej jazdy, etiky a fair-play vo virtuálnom motoršporte. Aj tentokrát tímu Esports Central SK zapožičali svoje servery chalani z Trained Monkey Modding (https://tm-modding.eu/), za čo im ďakujeme.

Jazdiť budeme v menej náročných automobiloch na „Factory“ nastaveniach, na pôvodných tratiach, ktoré sú dostupné v Assetto Corsa Ultimate Edition. Sezóna bude mať 7 pretekov. Štyri preteky budú na zamknutých setupoch, dva preteky túto sezónu tentokrát nahradia dvojpreteky s otočeným štartovacím poľom pre prvých 10 pretekárov, a tak ako naposledy, sa finále uskutoční vo forme Multiclass Preteku. Túto sezónu okrem ďalších noviniek zavádzame aj povinnosť mať nainštalovanú appku HeliCorsa vo verzii 0.7b (https://www.racedepartment.com/downloads/helicorsa.5199/), ktorá uľahčuje priestorové vnímanie na trati. Bez tejto aplikácie sa nebude možné pripojiť na server.

Keďže prvá Academy prilákala aj skúsenejších jazdcov, ktorí sa prišli podeliť o svoje skúsenosti s nováčikmi, rozhodli sme sa, že budeme okrem celkového hodnotenia tentokrát vyhodnocovať aj osobitnú kategóriu „Silver” jazdcov, ktorí majú so simracingom menšie skúsenosti. Bodovať sa na každej trati bude aj čistota jazdy, spôsobom, ktorý sme otestovali v minulej sezóne počas pretekov na Spa. V tomto bodovaní budú môcť najčistejšie jazdiaci jazdci získať extra body do celkového hodnotenia, bez ohľadu na celkové umiestnenie v pretekoch, a tí najväčší hriešnici odchádzali s nulou na konte.

Pred každými pretekmi bude po novom aj oficiálny tréning na trati a na Discorde, kde preberieme situácie z posledného preteku, a najproblematickejšie miesta na trati, ktorá bude pretekárov čakať najbližší utorok. Štartujeme 9.2.2021. Tešíme sa na Vás.

Discord Kanál Trained Monkey Modding: https://discord.gg/7AbPRYc

 

FH Mamoulian