TMM Racing Academy 1-2021 – Race 2

Trained Monkey Modding Racing Academy 1-2021

Preteky č.2

23. februára 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Vallelunga Club
Auto: Alfa Romeo Mito QV
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 2×20 minút + 1 kolo
Druhé Preteky: Reverse Grid (prvých 10 pozícií)
Virtuálny čas: 12:00
Počasie: Heavy Clouds
Teplota vzduchu: 20°C
Teplota trate: 18°C
Grip: Slow
Setup: Open

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Do druhých pretekov v sezóne 1-2021 si prišlo zasúťažiť 19 jazdcov. Jazdilo sa v chladnom zamračenom počasí, typickom pre Spojené Kráľovstvo, na na prvý pohľad jednoduchom okruhu Brands Hatch Indy. Napriek tomu, dal tento okruh v nedotáčavom Mite jazdcom poriadne zabrať, a tak nebola núdza ani o menšie či väčšie chybičky aj u skúsenejších jazdcov. Súťažný večer pozostával z dvoch pretekov, z ktorých sa druhý štartoval v otočenom poradí pre prvých 10 jazdcov z prvých pretekov.

Na tieto preteky opäť zavítal aj jeden z top jazdcov českej a slovenskej Assetto Corsa scény, Miroslav Vároš, ktorý jednoznačne zvíťazil aj v kvalifikácii aj v obidvoch pretekoch, a zároveň zajazdil v oboch aj najrýchlejšie kolo. V prvých pretekoch sa ujal vedenia okamžite po štarte, ktoré si udržal takmer dokonalou jazdou až do samotného konca. Na ostatných miestach to už nebolo také jednoznačné, a prakticky sa bojovalo o každú pozíciu až do úplného konca. Napriek tomu sa jazdilo veľmi čisto, aj keď po niekoľkých jazdeckých chybách došlo aj k ojedinelým incidentom, ktoré však tentokrát poradím priveľmi nezamávali. Prvé tri pozície obsadili Miroslav Vároš, Karol Serdel (ktorý zároveň zvíťazil a zajazdil najrýchlejšie kolo v kategórii Silver), a Tomáš Valent.

Druhé preteky však boli vďaka otočenému štartovaciemu poľu o poznanie dramatickejšie, a bohužiaľ došlo aj k viacerým kolíziám. Tá najzávažnejšia sa odohrala na konci druhého kola, po obrovskej chybe jedného z nováčikov, po ktorej museli z pretekov odstúpiť dvaja jazdci. Do vedenia sa ihneď po štarte dostal Jan Špaček, ktorý štartoval z druhej pozície. Vedúcu pozíciu si dokázal udržať až do 12. kola, keď ho po malom zaváhaní predbehol nezastaviteľný Miroslav Vároš. Druhú pozíciu sa mu však podarilo udržať až do úplného konca, nakoľko sa na treťom mieste jazdiaci Josef Bartůněk musel brániť pred neustále útočiacim víťazom minuloročnej Akadémie Tomášom Valentom. Jan Špaček si svojim sympatickým výkonom zároveň zabezpečil víťazstvo v kategórii Silver. V tejto kategórii sa stal držiteľom najrýchlejšieho kola Tomáš Kaplánek.

Prvým Jazdcom Dňa sa v prvých pretekoch stali Josef Bartůněk a Petr Molinek st., ktorí ich zvládli bez jediného prešlapu. Ocenenie Druhý Jazdec Dňa si za prvé preteky odnášajú Ladislav Oulehla, Zdeněk Pazderka a Karol Serdel s dvomi prešlapmi.

V druhých pretekoch si cenu Prvý jazdec dňa opäť svojou typicky čistou jazdou odniesol Josef Bartůněk no tentokrát sa ani on nevyhol dvom prešlapom. Druhým Jazdcom dňa sa stal aj v týchto pretekoch Karol Serdel s tromi prešlapmi, ktorý sa zároveň stal Prvým Jazdcom Dňa v Kategórii Silver, nakoľko Josef Bartůněk jazdí v kategórii Gold. Ocenenie Druhý Jazdec Dňa v kategórii Silver tak získali Rastislav Karczub, Ladislav Oulehla a Jan Špaček, ktorí nazbierali štyri prešlapy.

Komentovaný záznam z pretekov

Tréning
Kvalifikácia
Prvé Preteky
Prvé Preteky - Kategória Silver
Prvé Preteky - Bonusové Poradie
Prvé Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Druhé Preteky
Druhé Preteky - Kategória Silver
Druhé Preteky - Bonusové Poradie
Druhé Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie
Celkové Poradie - Kategória Silver
Priebežné poradie po dvoch pretekoch
Priebežné poradie po dvoch pretekoch - Kategória Silver

Mamoulian FH