TMM Racing Academy 1-2021 – Race 3

Trained Monkey Modding Racing Academy 1-2021

Preteky č.3

9. marca 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Black Cat County
Auto: Nissan GT-R NISMO
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 30 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 18:00
Počasie: Clear
Teplota vzduchu: 36°C
Teplota trate: 40°C
Grip: Fast
Setup: Fixed

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Máme za sebou najťažší pretek sezóny, ktorý preveril u všetkých 20 prihlásených jazdcov ich trpezlivosť a pevné nervy, nakoľko aj najmenšia chyba na tomto okruhu znamenala značné poškodenie auta. Pred pretekmi vyjadrila väčšina prihlásených jazdcov obavy zo šikany, ktorá nasledovala hneď po dlhej štartovej rovinke a tak nastupovali na pretek s veľkým rešpektom. Aj vďaka tomu napokon došlo v prvej zákrute len k jednej kolízii, keď Jan Špaček išiel na brzdy o niečo neskôr, ako bolo ideálne a narazil do tretieho najrýchlejšieho jazdca s kvalifikácie Zdeňka Cagaše, ktorý sa prepadol takmer na koniec štartového poľa. Ten sa hneď nato pustil do stíhacej jazdy, aby získal späť takto stratené pozície. Do štrvtého kola sa prepracoval až na siedmu pozíciu, no po obrovskej chybe v boji o šieste miesto spôsobil kolíziu s jedným z nováčikov, Ondřejom Ulčom, po ktorej následne odstúpil z pretekov. Veľmi zaujímavý súboj predviedlo trio Roman Kianička, Karol Serdel a Josef Bartůněk, ktorý neúnavne bojovali o šiestu pozíciu. Skvelú jazdu predviedol takisto aj Peter Veselý, ktorý kvoli meškaniu na kvalifikáciu musel štartovať z posleného miesta. Po neúprosnej stíhacej jazde sa mu podarilo prebojovať až na štvrté miesto so stratou necelých dve sekundy na tretie. Zrejme by mal šancu zabojovať aj o pódium, no napokon sa ku koncu pretekov nevyhla menšia chyba ani jemu, kvoli ktorej definitívne stratil šancu túto stratu vyrovnať.

Víťazom sa stal opäť neohrozený Miroslav Vároš, ktorý zajazdil aj najrýchlejšie kolo pretekov. Zvíťazil s takmer 25 sekundovým náskokom pred Slavomírom Sudorom, a 40 sekundovým náskokom pred tretím Tomášom Valentom. Najrýchlejšie kolo v kategórii Silver zajazdil víťaz tejto kategórie Slavomír Sudor.

Držiteľom ocenenia Prvý Jazdec Dňa sa v týchto pretekoch stal rekordný počet jazdcov: Lukáš Chlipala, Marián Kubán, Slavomír Sudor, Ondřej Ulč a Miroslav Vároš, ktorí všetci zvládli zajazdiť preteky bez jediného prešlapu.
Druhým Jazdcom Dňa sa stali Petr Molinek st., Karol Serdel a Tomáš Somogyi, ktorí nazbierali po jednom prešlape.

Komentovaný záznam z pretekov

Tréning
Kvalifikácia
Preteky
Preteky - Kategória Silver
Preteky - Bonusové Poradie
Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie
Celkové Poradie - Kategória Silver
Priebežné poradie po troch pretekoch
Priebežné poradie po troch pretekoch - Kategória Silver

Mamoulian FH