TMM Racing Academy 1-2021 – Race 6

Trained Monkey Modding Racing Academy 1-2021

Preteky č.6

20. apríla 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Red Bull Ring GP
Auto: P4/5 Competizione 2011
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 45 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 15:00
Počasie: Mid Clouds
Teplota vzduchu: 30°C
Teplota trate: 33°C
Grip: Slow
Setup: Fixed

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Na šiestych pretekoch TMM Racing Academy sme mali opäť plné štartové pole. 22 jazdcov zavítalo tentokrát do Rakúska, aby sa pokúsili skrotiť výkonovo najsilnejšie auto, ktoré bolo tento rok v Academy. Napriek tomu, že sa blížil koniec sezóny, o tento pretek prejavilo záujem 5 nových jazdcov, z ktorých dvaja (Michal Dekánek a Jiří Lalinský) zajazdili najrýchlejšie časy v kvalifikácii. Michal Dekánek skvelým štartom obhájil svoju Pole Position z kvalifikácie, no obaja jazdi sa postarali o skvelý divácky zážitok. O prvé miesto bojovali až do samotného konca pretekov, a aj keď Michal Dekánek, svoju pozíciu nepustil, Jiří Lalinský mu víťazstvo zadarmo nenechal. O podobne napínavé súboje o tretie miesto sa nám postarala aj dvojica Tomáš Valent a Tomáš Sýkora, ktorí si svoje pozície aj na chvíľu vymenili, no Tomáš Valent si tretie miesto napokon vybojoval späť, a poctivou defenzívnou jazdou udržal až do záveru. Túto dvojicu čas od času dobehol aj Zdeněk Cagaš, ktorý ich súboje občas okorenil, ale nakoniec si obaja jazdci pred ním vybudovali dvojsekundový náskok, ktorý sa mu už nepodarilo dobehnúť.

Trať v kombinácii s týmto autom bola pre jazdcov, napriek vysokému gripu celkom náročná, a tak nám občasné výlety mimo trať a prebrzdenia pravidelne premiešavali poradie, no napriek častejším jazdeckým chybám oproti predchádzajúcim pretekom sa udialo minimum incidentov. Skvelú jazdu tentokrát predviedol Daniel Dočekal, ktorý sa pri jednom z takýchto incidentov v druhom kole prepadol až na koniec štartového poľa. Napriek tomu to nevzdal a trpezlivou a jazdou sa postupne prebojoval až na konečné 10. miesto. Bohužiaľ vedúcemo jazdcovi priebežného poradia kategórie Silver, Slavomírovi Sudorovi, tento pretek vôbec nevyšiel a po niekoľkých jazdeckých chybách a rozbití auta nakoniec musel odstúpiť. Toto veľké zaváhanie využil Karol Serdel, ktorý dojazdom na druhom mieste v tejto kategórii si vytvoril v priebežnom poradí obrovský náskok. V kategórii Silver sa po druhýkrát v sezóne umiestnil na najvyššom stupni víťazov Jan Špaček.  Tretie miesto v tejto kategórii sympatickou jazdou nakoniec získal jeden z nových jazdcov Pavel Matoušek.

Tak ako vždy sa udeľovali aj ocenenia Jazdec dňa. Prvým Jazdcom Dňa sa stal s jediným prešlapom Tomáš Valent a s tromi prešlapmi si cenu Druhého Jazdca dňa odniesla trojica Marián Kubán, Jiří Lalinský a Ladislav Oulehla. Nakoľko ale Tomáš Valent jazdí v kategórii Gold, ušlo sa ocenenie Druhý Jazdec Dňa v kategórii Silver za štyri prešlapy aj Rastislavovi Karczubovi, a na pozíciu Prvý Jazdec dňa sa tým pádom vyšvihli Marián Kubán a Ladislav Oulehla.

Komentovaný záznam z pretekov

Tréning
Kvalifikácia
Preteky
Preteky - Kategória Silver
Preteky - Bonusové Poradie
Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie
Celkové Poradie - Kategória Silver
Priebežné poradie po šiestich pretekoch
Priebežné poradie po šiestich pretekoch - Kategória Silver

Mamoulian FH