TMM Racing Academy 2021 – Free Race 02

Trained Monkey Modding Racing Academy Free Race 02/2021

1. júna 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať:
Magione
Auto:
Abarth 500 Assetto Corse
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 2×20 minút + 1 kolo
Druhé Preteky: Reverse Grid (prvých 10 pozícií)
Virtuálny čas: 10:00
Počasie: Light Clouds
Teplota vzduchu: 26°C
Teplota trate: 28°C
Grip: Green

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Prvý letný voľný pretek v pomalšom aute dokázal prekvapivo osloviť až 18 jazdcov, ktorí si prišli zabojovať do talianskeho Magione. Medzi nimi zavítal na trať aj reálny automobilový pretekár, skúsený účastník súťaže TCR Eastern Europe Petr Čížek, ktorý predviedol najrýchlejšiu jazdu v kvalifikácii, a s tesným náskokom pred Michalom Šoltésom a Michalom Tomanom si zaistil prvú pozíciu na štarte.

Nakoľko auto nemá najvyšší výkon, bojovalo sa na trati doslova o každý milimeter, a mnohokrát v ostrých súbojoch „plech na plech“, čo spôsobilo najmä u menej skúsených jazdcov mnohé jazdecké chyby, ktoré vyústili aj do niekoľkých vážnejších kolízií. Vďaka tomu sa poradie miešalo prakticky v každom kole.

Najúspešnejšie sa z nástrahami úzkej trate popasovali v obidvoch pretekoch popasovali Petr Čížek a Michal Šoltés, ktorí sa v konečnom poradí podelili o najvyšší stupeň víťazov. Celkové tretie miesto pripadlo Michalovi Tomanovi. Jediný pretekár, ktorému sa aspoň trocha podarilo narušiť dominanciu týchto troch jazdcov, bol v prvých pretekoch mladý Tomáš Somogyi, ktorému sa podarilo dojazdiť na veľmi peknom druhom mieste. Bohužiaľ v druhých pretekoch sa mu už toľko nedarilo, no napriek tomu sa mu v celkovom poradí podarilo vyšvihnút na štvrté miesto.

Tréning
Kvalifikácia
Prvé Preteky
Druhé Preteky
Celkové poradie

Mamoulian FH