TMM Racing Academy 2021 – Free Race 03

Trained Monkey Modding Racing Academy Free Race 03/2021

6. júla 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať:
Zandvoort
Auto:
Porsche 911 RSR 2017
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 45 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 13:00
Počasie: Clear
Teplota vzduchu: 28°C
Teplota trate: 30°C
Grip: Fast

Špeciálne pravidlá:
Povinný štart pretekov s kvalifikačnou zmesou
Povinný pit – Pit window 10. – 35. minúta
Povinné 2 rozdielne zmesi pneumatík

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Máme za sebou tretie preteky série voľných pretekov pod hlavičkou Trained Monkey Academy. Tentokrát bolo cieľom hlavne otestovať nové funkcie Server Managera, týkajúce sa povinných zastávok v pitboxoch a výmeny pneumatík a zároveň otestovať schopnosti jazdcov akadémie pri ovládaní náročnejšieho auta na technicky veľmi náročnej trati.

Napriek tomu, že je letná sezóna v plnom prúde, dostavilo sa na trať až 13 jazdcov. Okrem pravidelných štartujúcich k nám tentokrát zavítal ako hosť aj jazdec Virtual GP, jedného z najprestížnejších Sim Racingových podujatí v Čechách a na Slovensku, Petr Kužela, ktorý hneď od začiatku pevne chytil do rúk rolu favorita pretekov. Jediný jazdec, ktorý mu v týchto pretekoch konkuroval bol skúsený Pavel Eisenhammer. Po vyhratej kvalifikácii a po vydarenom štarte sa mu darilo držať bezchybnou jazdou prvú pozíciu, a to až do momentu povinnej zastávky v boxoch. Počas nej lepšie zvolená taktika rozhodla v prospech Petra Kuželu, ktorý sa po výjazde z pitu dostal na prvú pozíciu a nepustil ju až do samotného záveru.

Tretí jazdec, ktorý mohol zamiešat poradím na stupňoch víťazov, Karol Serdel, dostal v dôsledku chyby hry Drive Through penalizáciu, vďaka ktorej sa prepadol až na koniec štartového poľa. Našťastie toto ho neodradilo, a hneď sa pustil do stíhacej jazdy. Tá mu po 45 minútach nakoniec priniesla aspoň akú-takú satisfakciu v podobe konečného piateho miesta.

Bohužiaľ, nebola to jediná chyba hry, ktorá poznačila priebeh týchto pretekov. Niektorým jazdcom totiž nenačítala hra pri štarte starostlivo pripravené nastavenie stratégií, na čo doplatili najmä Rastislav Karczub a Roman Fusatý, ktorý vďaka tomu museli absolvovať dve zastávky v boxoch, a tým im bola zmarená šanca na dobré umiestnenie.

Napriek týmto problémom išlo o vydarený pretek, v ktorom sa udialo minimum jazdeckých chýb a nebola núdza aj o zaujímavé súboje.

Tréning
Kvalifikácia
Preteky

Mamoulian FH