TMM Racing Academy 2021 – Free Race 04

Trained Monkey Modding Racing Academy Free Race 04/2021

20. júla 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať:
Mugello
Auto:
McLaren MP4-12C GT3
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 45 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 8:00
Počasie: Mid Clear
Teplota vzduchu: 30°C
Teplota trate: 34°C
Grip: Fast

Špeciálne pravidlá:
Povinný štart pretekov s kvalifikačnou zmesou
Povinný pit – Pit window 10. – 35. minúta
Povinné 2 rozdielne zmesi pneumatík

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Štvrté voľné preteky v sezóne mali rovnako ako tie predchádzajúce za úlohu otestovať funkcie Server Managera, spojené s fungovním povinných zastávok v pitboxoch a výmenou pneumatík. Vybraté bolo jednoduchšie auto z kategórie GT3 a technická trať, náročnejšia na opotrebovanie pneumatík.

Na trať sa dostavilo 10 jazdcov, čo je zatiaľ najmenšia účasť, ale v lete pochopiteľná. Napriek nižšej účasti, boli všetky testované funkcie servera otestované k plnej spokojnosti administrátora, a tak sa niektoré funkcie určite objavia aj v ostrej septembrovej sezóne Academy. Favoritom v týchto pretekoch bol jednoznačne Pavel Eisenhammer, ktorý má s autami GT3 bohaté skúsenosti z hry Assetto Corsa Competizione, a víťaz Gold kategórie druhej sezóny Academy Miroslav Vároš. Pavel Eisenhammer ukázal svoju dominanciu už počas kvalifikácie, keď druhému v poradí Tomášovi Somogyimu nadelil viac ako 0,7 a všetkým ostatným viac ako 2 sekundy. Samozrejme výsledné časy v kvalifikácii ovplyvnila aj voľba pneumatík, ostatných jazdcov, no jeho dominancia bola úctyhodná. Miroslav Vároš sa rozhodol otestovať vlastný „challenge“ štartom z posledného miesta bez účasti v kvalifikácii a prebojovať sa počas pretekov čo najvyššie. Po chybách niektorých jazdcov v prvom kole sa mu na jeho konci podarilo prebojovať na neuveriteľné tretie miesto, no a v treťom už figuroval na mieste druhom. Bohužiaľ v 17. kole napriek tomu, že mal stále šancu do konca pretekov ohroziť vedúceho jazdca, odstúpil.

Kuriozitou dnešných pretekov bola účasť dvojice otec-syn, v podaní Petra Molineka staršieho a Petra Molineka mladšieho, ktorého niektorí z vás môžete poznať ako youtubera s prezývkou Molda22, pod ktorou sa venuje hrám s tématikou pretekou F1. Obaja vstupovali do týchto pretekov s cieľom poraziť jeden druhého. Nakoniec sa tento cieľ podarilo splniť otcovi, ktorý vďaka konzistentnej jazde pustil svojho syna pred seba len na chvíľu, keď musel zavítať do boxov na povinnú výmenu pneumatík.

Smoliarom pretekov bol Tomáš Somogyi, ktorému napriek skvelému druhému miestu v kvalifikácii toto auto vôbec nesadlo. Po pár chybách sa nakoniec prepadol až na siedme miesto so stratou dvoch kôl na vedúceho pretekára Pavla Eisenhammera. Preteky sa skvele vydarili Robertovi Štempelovi a Rastislavovi Karczubovi, ktorí ako jedni z mála nastupovali do pretekov na tvrdej zmesi pneumatík. Vďaka dobre zvolenej taktike v boxoch, ale aj odstúpeniu Miroslava Vároša a smole Tomáša Somogyiho, sa im podarilo vyšvihnúť na pódium, kde obsadili druhé, respektíve tretie miesto.

Tréning
Kvalifikácia
Preteky

Mamoulian FH