TMM Racing Academy 2021 – Free Race 05

Trained Monkey Modding Racing Academy Free Race 05/2021

3. augusta 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať:
Silverstone 1967
Auto:
Porsche 718 RS 60 Spyder
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 30 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 17:00
Počasie: Mid Clear
Teplota vzduchu: 30°C
Teplota trate: 32°C
Grip: Green

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Máme za sebou najťažšie, ale zároveň najzábavnejšie voľné preteky v tejto sezóne. Napriek letným dovolenkám a výzve, ktoré predstavovalo toto legendárne auto už počas tréningov, sa odvážilo nastúpiť na preteky 13 pretekárov. Kľúčom k ovládnutiu tohto auta bola jemná práca s plynom a brzdami a presné triafanie brzdných bodov. Aj najmenšia chybička v neskúsených rukách totiž znamenala výlet mimo trať alebo výbuch motora. Napriek tomu prišlo do cieľa všetkých 13 jazdcov.

Už počas voľných tréningov pred pretekmi bolo zrejmé kto bude favoritom týchto pretekov. Lukáš Kráčmar a Petr Liška, ktorí patria medzi jazdcov so stovkami hodín skúseností, dokázali zajazdiť časy o niekoľko sekúnd rýchlejšie než všetci ostatní jazdci. Obaja však boli veľmi ochotní sa o tieto skúsenosti podeliť aj s pomalšími jazdcami, a pomohli im s nastavením auta. Podľa očakávania, v kvalifikácii nezaváhali, a obsadili prvé dve miesta na gride. Do prvej rady, ktorá mala na tomto historickom okruhu miesto pre troch jazdcov, sa k nim ešte pridal Robert Štempel. Podľa času dosiahnutého v kvalifikácii, bol zároveň jediným z jazdcov, ktorý mal aspoň teoretickú šancu zamiešať poradím na stupňoch víťazov. Veľmi vyrovnané časy v kvalifikácii zároveň ukázali, že zaujímavé súboje, by mali prebiehať aj v druhej polovici štartového poľa, kde sa siedme až jedenácte miesto zmestilo do jednej sekundy.

V samotných pretekoch sa podľa očakávania nekonalo na vedúcich pozíciách žiadne prekvapenie. Aj keď sa nevyhli chybám ani Lukáš Kráčmar a Petr Liška, neboli to chyby, ktoré by ohrozili ich dominantnú jazdu a do cieľa dorazili z viac než 30 sekundovým náskokom pred tretím Pavlom Eisenhammerom. Tomu sa podarilo prepracovať na tretie miesto po obrovskej chybe Tobiáša Ostrčila, ktorý pri púšťaní rýchlejších jazdcov počas modrej vlajky nezvládol riadenie, a spôsobil haváriu, následkom ktorej musel Robert Štempel navštíviť boxy a absolvovať opravu poškodenia. Toto ho nakoniec stálo niekoľko pozícií a tak aj napriek maximálnej snahe dohnať takto nadobudnutú stratu, dokrúžil do cieľa na celkovej ôsmej pozícii.

Rovnako ako na Mugelle, sme boli aj počas týchto pretekov svedkami súboja otec-syn, v podaní Petra Molineka staršieho a Petra Molineka mladšieho. Tentokrát bol v tomto súboji úspešnejší syn, ktorý napriek tomu, že zhruba v polovici pretekov značne poškodil motor a musel spomaliť, dokázal doviezť silne dymiace auto do cieľa na skvelom šiestom mieste. Jeho otec, napriek tomu, že dosahoval oveľa rýchlejšie časy, dorazil do cieľa až za ním na siedmej pozícii. Osudné mu totiž boli dve kolízie, do ktorých sa bez svojho pričinenie zamotal hneď na začiatku pretekov, a prakticky musel dvakrát dobiehať celé pole z poslednej pozície. Napriek tomu sa nevzdal a podal skvelý výkon, vďaka ktorému takmer stiahol stratu na svojho syna na pol sekundy.

Tréning
Kvalifikácia
Preteky

Mamoulian FH