TMM Racing Academy Season 3

Hneď po skončení druhej sezóny TMM Racing Academy, sme sa pustili do prípravy tretej, ktorá sa bude, tak isto ako prvé dve sezóny, jazdiť online na simulátore Assetto Corsa na PC. Cieľ „akadémie“ ostáva rovnaký, privítať nových jazdcov do sveta online racingu a dať im šancu naučiť sa základom pretekárskej jazdy, etiky a fair-play vo virtuálnom motoršporte. Aj tentokrát tímu Esports Central SK zapožičali svoje servery chalani z Trained Monkey Modding (https://tm-modding.eu/), za čo im ďakujeme.

Propozície ostávajú nezmenené. Jazdí sa v menej náročných automobiloch na „Factory“ nastaveniach, na pôvodných tratiach, ktoré sú dostupné v Assetto Corsa Ultimate Edition. Absolútne minimum na absolvovanie celej sezóny je vlastníctvo „DLC-čiek“ Red Pack, Japanese Pack a Dream Pack 3. Sezóna bude mať 7 pretekov. Štyri preteky budú na zamknutých setupoch a dva preteky budú v tvare dvojpretekov s otočeným štartovacím poľom pre prvých 10 pretekárov. Novinkou v troch pretekoch sezóny, bude povinná zastávka v boxoch, a povinnosť použiť dve rozdielne sady pneumatík. Finále bude už tradične vo forme Multiclass PretekuAko povinná aplikácia, bez ktorej sa nebude možné pripojiť na server ostáva HeliCorsa vo verzii 0.7b (https://www.racedepartment.com/downloads/helicorsa.5199/), ktorá uľahčuje priestorové vnímanie na trati

Po feedbacku na konci sezóny, ktorý sme dostali od absolventov akadémie, budeme mať pre obidve výkonnostné triedy zavedené nové bodovanie, ktoré by malo viacej motivovať jazdcov odjazdiť celé preteky aj v prípade, že dôjde k závažnému incidentu. Bodovanie čistoty jazdy ostáva nezmenené, teda aj v tejto sezóne budú môcť najčistejšie jazdiaci jazdci získať extra body do celkového hodnotenia, bez ohľadu na celkové umiestnenie v pretekoch. Víkend pred každými pretekmi bude rezervovaný pre oficiálny tréning, počas ktorého preberieme na Discorde situácie z posledného preteku, a najproblematickejšie miesta na trati, ktorá nás najbližšie očakáva.

Štartujeme už 14.9.2021. Tešíme sa na Vás!

Discord Kanál Trained Monkey Modding: https://discord.gg/7AbPRYc

 

FH Mamoulian