TMM Racing Academy S3 – Race 3

Trained Monkey Modding Racing Academy Season 3

Preteky č.3

12. októbra 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Nürburgring GP
Auto: Tatuus FA01
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 30 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 14:00
Počasie: Heavy Clouds
Teplota vzduchu: 24°C
Teplota trate: 25°C
Grip: Green
Setup: Fixed

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Máme za sebou prvé „open-wheel“ preteky akadémie, a ako sa predpokladalo, boli to jedny z najnáročnejších pretekov v krátkej histórii tohoto podujatia. O náročnosti tohto podujatia svedčí, že sa v kvalifikácii do jednej sekundy zmestilo iba 6 jazdcov. Na štartovací grid sa opäť postavilo 23 jazdcov, od úplných nováčikov po ostrieľaných veteránov, vrátane Františka Krečmera, ktorý sa stal víťazom kvalifikácie. Od druhého miesta Tomáša Somogyiho ho však delilo iba 66 tisícin.

Napriek všeobecnej panujúcej obave o bezpečnosť v T1, poňali všetci jazdci štart s týmto náročným autom veľmi zodpovedne a prakticky celé prvé kolo prebehlo bez vážnejších incidentov. Bohužiaľ o poradí v strede poľa rozhodlo hneď druhé kolo, kedy po drobnej chybe Martina Randucha, ktorý vyústila v nekontrolovateľný šmyk v Schumacherovom esíčku, nezvládli úhybné manévre Rastislav Karczub, Alex Kubaš a Petr Molinek ml. O špičku poľa však prebiehali súboje počas celých pretekov. Spočiatku bojovali o prvú pozíciu dvaja najrýchlejší v kvalifikácii, no na začiatku 12. kola došlo ku chybe Tomáša Somogyiho, ktorý sa v T1 snažil predbehnúť jazdca o kolo. Bohužiaľ došlo medzi nimi ku kontaktu, ktorý spôsobil, že David Rosík, stratil kontrolu nad svojím vozidlom a otočil Františka Krečmera, ktorý sa už nestihol vyhnúť jeho vozidlu a prepadol sa až na štvrté miesto. Tomáš Somogyi si však touto svojou chybou poškodil predné krídlo monopostu a začal mierne spomaľovať. To okamžite využil na treťom mieste jazdiaci Tomáš Valent, ktorý sa začal rýchlo doťahovať na vedúcu pozíciu, ktorú po dramatických ale férových súbojoch napokon aj v trinástom kole získal. Tieto súboje o prvé miesto sa snažil využiť aj na treťom mieste jazdiaci Jiří Valík, ktorý svojou konzistentnou jazdou dokázal stiahnuť behom pár kôl svoju stratu na pol sekundy. Bohužiaľ v predposlednom kole, kvoli drobnému zaváhaniu opäť stratil sekundu, a týmto si spečatil svoju konečnú tretiu pozíciu. Skvelý výkon vo svojich prvých pretekov v Akadémii predviedol vo svojich prvých pretekoch aj Peter Plachý. Ten sa po kvalifikovaní z dvanácteho miesta síce hneď po štarte prepadol na pätnástu pozíciu, no vďaka tomu, že sa mu podarilo vyhnúť veľkej kolízii v druhom kole, a prakticky neurobil žiadnu väčšiu chybu, skončil napokon na sympatickom siedmom mieste, ktoré sa pretavilo v tretiu pozíciu v kategórii Silver. Na druhom mieste v tejto kategórii skončil Jan Foukner, a z víťazom z viac ako 30 sekundovým náskokom už vyššie spomínaný Tomáš Somogyi.

Po prekontrolovaní replay sa tentokrát poradie až tak veľmi nezmenilo. Padlo síce pár penalizácií, no tieto preteky aj napriek občasnýcm chybám patrili medzi najčistejšie v doterajšej histórii Akadémie. Prvým Jazdcom Dňa sa bezkonkurečne stal Jiří Valík, ktorý ako prvý jazdec v tejto sezóne dokázal odjazdiť celé preteky bez jediného prešlapu. Cenou Druhý Jazdec Dňa boli ocenení tentokrát až štyria jazdci. Lukáš Chlipala, František Krečmer, Martin Randuch a Miroslav Vároš. Všetci s jedným prešlapom.

Nakoľko Jiří Valík jazdí iba v Kategórii Gold, tak sa tentokrát udeľovali tieto ocenenia aj osobitne v kategórii Silver. Prvý Jazdec Dňa putoval za jeden prešlap do rúk Lukášovi Chlipalovi a Martinovi Randuchovi, a za dva prešlapy sa Druhým Jazdcom Dňa v tejto kategórii stali Marián Kubán a Peter Plachý.

Komentovaný záznam z pretekov

Tréning
Kvalifikácia
Preteky
Preteky - Kategória Silver
Preteky - Bonusové Poradie
Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie
Celkové Poradie - Kategória Silver
Priebežné poradie po tretích pretekoch
Priebežné poradie po tretích pretekoch - Kategória Silver

Mamoulian FH