TMM Racing Academy S3 – Race 4

Trained Monkey Modding Racing Academy Season 3

Preteky č.4

26. októbra 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Vallelunga
Auto: Tatuus FA01
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 45 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 09:00
Počasie: Clear
Teplota vzduchu: 34°C
Teplota trate: 38°C
Grip: Slow
Setup: Open
Povinná výmena zmesi pneumatík v boxoch

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Druhé preteky v Tatuuse v tejto sezóne boli zároveň prvými pretekmi Akadémie s povinnou návštevou boxov. V napätí sa teda očakávalo, ako sa s nutnosťou taktizovať v boxoch vysporiadajú najmä tí menej skúsení jazdci. Väčšina to zobrala veľmi zodpovedne a otestovali si všetky druhy pneumatík.

Kvalifikáciu vyhral o sedem stotín Matej Janšta, ktorý si počas prestávky v digitálnych Majstrovstvách Českej Republiky v Driftovaní prišiel vyskúšať svoje prvé okruhové preteky. Bohužiaľ v nastavení serveru sa ukázal bug, ktorý „obul“ do pretekov všetkým jazdcom najmäkšiu zmes. Po krátkej porade sa nakoniec rozhodlo o reštartovaní servera a skrátenej 10-minútovej kvalifikácii, ktorú tentokrát vyhral Robert Štempel. Štart pretekov prebehol opäť vzorne, no bohužiaľ pred zákrutou č.7 došlo k dvom veľkým kontaktom, ktoré poznačili priebeh zvyšku pretekov pre štyroch jazdcov, ktorí sa museli pustiť do stíhacej jazdy aby dobehli zvyšok štartového poľa. Najhoršie z týchto jazdcov dopadol jeden z favoritov preteku Tomáš Valent, ktorý sa počas stíhacej jazdy snažil využiť hneď v ďalšom kole pomalší nájazd dvoch jazdcov do rovinky pred siedmou zákrutou. Rozhodol sa však riskovať a využiť medzeru, ktorá vznikla medzi Mariánom Kubánom a Petrom Molínkom st., čo nakoniec skončilo ďalšou kolíziou a pre neho nutnosťou ísť do boxov opraviť poškodený monopost.

Zvyšok pretekov už prebehol bez väčších kontaktov a o zmenách v poradí rozhodovali férové súboje a rozdielne taktiky v boxoch. Správne zvolenou taktikou a vzornou jazdou sa postupne podarilo prebojovať z posledných miest na gride Tomášovi Valentovi na konečné desiate a Rastislavovi Karczubovi na konečné siedme miesto, ktorému to zároveň zabezpečilo tretie miesto v kategórii Silver. Taktika však porobila niekoľkým jazdcom vrásky na čele, a až štyria z nich si nesprávne natankovali a museli v závere pretekov odstúpiť kvoli prázdnej nádrži. Najlepšie z nich dopadol Róbert Štempel, ktorému došlo palivo pred poslednou zákrutou pred cieľom, avšak Oliver Gmuca sa rozhodol, že mu pomôže a dotlačil ho do cieľa, vďaka čomu obsadil konečné piate miesto. Víťazom v triede Gold sa po bezchybnej jazde stal Miroslav Vároš s osemnásť sekundovým náskokom pred Jiřím Valíkom a Tomášom Somogyim, ktorý bol zároveň najrýchlejší v triede Silver. S takmer 40 sekundovom stratou skončil v tejto triede na druhom mieste Alex Kubaš, a na treťom vyššie spomínaný Rastislav Karczub.

Rovnako ako v predchádzajúcom preteku došlo aj v tomto k minimu priestupkov proti pravidlám, a tak do Extra Bodovania boli udelené iba tri penalizácie. Ocenenie prvý jazdec za tieto preteky pripadlo Tomášovi Valentovi a Jiřímu Valíkovi. Druhým jazdcom dňa sa stal Jan Foukner.

Keďže jediný z ocenených jazdcov, ktorý jazdí aj v kategórii Silver je Jan Founker, tak mu automaticky pripadlo aj ocenenie Prvý Jazdec Dňa v tejto kategórii. Ocenenie Druhý Jazdec Dňa v kategórii Silver tentokrát získali až štyria jazdci: Lukáš Chlipala, Petr Molinek ml., Roland Rácz a David Rosík.

Komentovaný záznam z pretekov

Tréning
Kvalifikácia
Preteky
Preteky - Kategória Silver
Preteky - Bonusové Poradie
Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie
Celkové Poradie - Kategória Silver
Priebežné poradie po štvrtých pretekoch
Priebežné poradie po štvrtých pretekoch - Kategória Silver

Mamoulian FH