TMM Racing Academy dnes privítala stoprvého „Akademika“

Koncom minulého roka sme založili občianske združenie Esports Central SK (http://p-prime.eu/2020/10/02/vznik-obcianskeho-zdruzenia/), ktoré zastrešuje organizáciu Veľkej Ceny Zvolena, ako aj ďalších podujatí v elektronickom motoršporte nielen vo Zvolene. Bohužiaľ, najmä kvoli nepriaznivej pandemickej situácii, muselo združenie presunúť takmer všetku svoju činnosť do online priestoru. Napriek tomu stále usilovne pracujeme aj na rozbehnutí dlho plánovaného projektu v meste Zvolen, ktorého súčasťou budú aj úspešní reálny pretekári.
 
Popri týchto prípravách v rámci online priestoru organizujeme spolu s vývojárskou skupinou herných modifikácií, Trained Monkey Modding (https://tm-modding.eu/) amatérske turnaje pre začiatočníkov TMM Racing Academy. Dnešným dňom nám v TMM Racing Academy na virtuálnom okruhu v Silverstone končí už tretia sezóna . Počas týchto troch sezón sme sa snažili , sprostredkovať úplným nováčikom v oblasti elektronického motoršportu možnosť zajazdiť si s porednými virtuálnymi jazdcami v Čechách a na Slovensku, a naučiť sa popri tom korektnému správaniu sa na virtuálnych ako aj reálnych okruhoch. Dnešný deň je výnimočný aj tým, že do Akadémie zavítal stoprvý účastník, čo je pre nás méta, ktorá sa nám rok a pol dozadu, keď sme projekt rozbiehali, zdala ako neprekonateľná.
 
Ďalej sa pod hlavičkou TMM Academy tento rok zúčastnil virtuálnej súťaže TMM Netbis Pilot Challenge aj jazdec Rastislav Karczub, ktorý štartoval v Divízii TCR vo vozidle Cupra Leon Competicion, a v konkurencii 16 jazdcov, medzi ktorými boli aj traja reálny pretekári, vrátane účastníka šampionátu TCR Eastern Europe, Petra Čížka, zástupcu tímu Fullin Race Academy (https://www.instagram.com/explore/tags/fullinraceacademy/). Po šiestich náročných podujatiach skončil napokon na skvelom piatom mieste.
 
Mamoulian FH