TMM Racing Academy S3 – Race 7

Trained Monkey Modding Racing Academy Season 3

Preteky č.7

21. decembra 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Silverstone GP
Auto: Lotus Evora GTC, Mazda MX5 Cup
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 60 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 13:00
Počasie: Náhodný výber medzi Light Fog, Mid Clouds, Mid Clear
Teplota vzduchu: 20-23°C v závislosti od počasia
Teplota trate: 18-25°C v závislosti od počasia
Grip: Green
Setup: Open
Povinná výmena pneumatík v boxoch

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Jazdci, ktorí na základe výkonu z predchádzajúcich pretekov budú štartovať v Lotus Evora GTC:

Tomáš Valent
Petr Molinek st.
Robert Štempel
Jiří Valík
Rastislav Karczub
Tomáš Somogyi
Martin Randuch
Zdeněk Pazderka

Do finále tretej sezóny Trained Monkey Modding Racing Academy potvrdilo svoju účasť rekordných 23 jazdcov. Tak ako je už zvykom, do rýchlejšej triedy nastúpilo 8 jazdcov, ktorí počas poslednej sezóny podávali najkonzistentnejšie výkony, či už v rýchlosti, alebo čistote jazdy. Preteky sľubovali napínavú šou, pretože v triede Gold bol rozdiel medzi prvým Robertom Štempelom a tretím Jiřím Valíkom iba 16 bodov, čo sa dalo veľmi jednoducho dobehnúť.

Robert Štempel nenechal nič na náhodu, a v kvalifikácii odjazdil na najmäkšej zmesi najrýchlejšie kolo. Tak ako pri posledných pretekoch, sa mu ale nevydaril štart, a dostal sa pred neho z druhého miesta štartujúci Jiří Valík, tiež na najmäkšej zmesi. Nakoľko je však Silverstone podstatne lepšia trať na predbiehacie manévre, ako Brands Hatch, netrvalo dlho a opäť vybojoval prvé miesto, na ktorom si postupne najazdil pred Jiřím Valíkom dostatočný náskok, ktorý mu vydržal až do samotného záveru. Druhý jazdec v celkovom poradí, Tomáš Valent, tentokrát štartoval až z piatej pozície, no pri pohľade na jeho pneumatiky z najtvrdšej zmesi bolo ihneď jasné, že má pripravenú inú stratégiu než všetci ostatní jazdci v Lotuse. To spôsobilo, že počas prvého stintu na jazdcov pred sebou mierne strácal, no po výmene pneumatík na najmäkšiu zmes, začal ostrým tempom túto stratu okamžite sťahovať, a postupne sa prebojoval na konečné tretie miesto.

Narozdiel od súbojov v Lotuse, ktoré prebiehali v boxoch, súboje v Mazdách prebiehali najmä na trati. Hneď od začiatku. Samozrejme s výnimkou Miroslava Vároša, ktorý ako jasný favorit v tejto triede ani raz nezaváhal a z obrovským náskokom pred ostatnými jazdcami dokrúžil neohrozene na prvom mieste. Na druhom mieste dojazdil po niekoľkých pekných súbojoch solídne jazdiaci Matúš Heis, no bohužiaľ v boxoch pozabudol na povinnú výmenu pneumatík, a tak po udelení 60 sekundovej penalizácie sa prepadol až na ôsme miesto. Pekné súboje v prvej polovici pretekov predvádzala aj trojica Oliver Gmuca, František Krečmer a Tobiáš Ostrčil, avšak po nejakom čase ešte pred zastávkou v boxoch sa Oliver Gmuca nevyhol chybe a po kontakte s Tobiášom Ostrčilom sa František Krečmer od tejto dvojice odpútal, a tak mu už nič nebránilo dojazdiť do cieľa na celkovom druhom mieste. O najväčšie prekvapenie v pretekoch sa postaral Samuel Hrnčár, ktorý začal jazdiť Assetto Corsa len pred nedávnom. Od začiatku predvádzal slušnú a konzistentnú jazdu a pomaly sa čistými predbiehacími manévrami prepracoval z ôsmej pozície na štarte na tretiu pozíciu a nechal takza sebou podstatne skúsenejších jazdcov.

Jazdci dňa:
V triede Lotus, si za najčistejšiu jazdu odnáša ocenenie Prvý Jazdec Dňa za 0 prešlapov Tomáš Somogyi. Ocenenie Druhý Jazdec Dňa získal za jeden prešlap Petr Molinek st..
 
V triede Mazda, získali ocenenie Prvý Jazdec Dňa za jeden prešlap Samuel Hrnčár a Miroslav Vároš. Ocenenie Druhý Jazdec Dňa putuje za dva prešlapy do rúk Františka Krečmera a Petra Molinka ml..

 

Komentovaný záznam z pretekov

Kvalifikácia Lotus
Preteky Lotus
Preteky Lotus - Kategória Silver
Preteky Lotus - Bonusové Poradie
Preteky Lotus - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie Lotus
Celkové Poradie Lotus - Kategória Silver
Kvalifikácia Mazda
Preteky Mazda
Preteky Mazda - Kategória Silver
Preteky Mazda - Bonusové Poradie
Preteky Mazda - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie Mazda
Celkové Poradie Mazda- Kategória Silver
Konečné poradie po siedmych pretekoch
Konečné poradie po siedmych pretekoch - Kategória Silver

Mamoulian FH