TMM Racing Academy Season 4

Pred pár dňami sme ukončili posledné prípravy na štvrtú sezónu TMM Racing Academy, ktorá sa bude, tak ako je už zvykom, jazdiť online na simulátore Assetto Corsa na PC. Cieľ „akadémie“ ostáva rovnaký, privítať nových jazdcov do sveta online racingu a dať im šancu naučiť sa základom pretekárskej jazdy, etiky a fair-play vo virtuálnom motoršporte. Aj tentokrát tímu Esports Central SK zapožičali svoje servery chalani z Trained Monkey Modding (https://tm-modding.eu/), za čo im ďakujeme.

Jazdiť budeme aj tento rok v menej náročných automobiloch na „Factory“ nastaveniach, na pôvodných tratiach, ktoré sú dostupné v Assetto Corsa Ultimate Edition. Absolútne minimum na absolvovanie celej sezóny je vlastníctvo „DLC-čiek“ Dream Pack 2, Dream Pack 3, Japanese Pack, Porsche Pack I a Red Pack. Sezóna pozostáva so 7 pretekov. Štyri preteky budú na zamknutých setupoch, dva preteky budú v tvare dvojpretekov s otočeným štartovacím poľom pre prvých 10 pretekárov a v troch pretekoch sezóny, ostáva zachovaná povinná zastávka v boxoch. Vo finále si opäť jazdci zapretekajú v Multiclass pretekoch. Ako povinná aplikácia, bez ktorej sa nebude možné pripojiť na server ostáva HeliCorsa vo verzii 0.7b (https://www.racedepartment.com/downloads/helicorsa.5199/), ktorá uľahčuje priestorové vnímanie na trati.

Bodovanie, ktoré sme zaviedli v minulej sezóne sa nám celkom osvedčilo a tak ostáva pre obidve výkonnostné triedy takmer nezmenené. Jedinou obmenou pre získanie bodov oproti minulej sezóne, je nutnosť odjazdiť minimálne 66% z celkovej dĺžky pretekov. Bodovanie čistoty jazdy ostáva nezmenené, teda aj v tejto sezóne budú môcť najčistejšie jazdiaci jazdci získať extra body do celkového hodnotenia, bez ohľadu na celkové umiestnenie v pretekoch. Posudzovanie incidentov však opäť o niečo prísnejšie, kedy jazdci budú môcť získať za zavinenie závažného incidentu až 10 trestných bodov. Víkend pred každými pretekmi bude rezervovaný pre oficiálny tréning, počas ktorého preberieme na Discorde situácie z posledného preteku, a najproblematickejšie miesta na trati, ktorá nás najbližšie očakáva.

Štartujeme už 8.2.2022. Tešíme sa na Vás!

Discord Kanál Trained Monkey Modding: https://discord.gg/7AbPRYc

 

FH Mamoulian