TMM Racing Academy S4 – Race 1

Trained Monkey Modding Racing Academy Season 4

Preteky č.1

8. februára 2022; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Brands Hatch Indy
Auto: Alfa Romeo Giulietta QV
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút (priemer troch po sebe idúcich kôl)
Preteky: 30 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 10:00
Počasie: Mid Clouds
Teplota vzduchu: 26°C
Teplota trate: 29°C
Grip: Fast
Setup: Fixed

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Hneď do úvodných pretekov štvrtej sezóny nastúpilo na štart 22 jazdcov vrátane piatich nováčikov v Academy. <ned ed1t> Do úvodných pretekov tretej sezóny Jazdeckej Akadémie na okruhu Silverstone National nastúpilo opäť 22 jazdcov. Prvé kolo aj napriek veľkému množstvu nových jazdcov prebehlo bez vážnejších incidentov. Jazdci si to ale vynahradili v treťom kole, kde najmladší účastník šampionátu, Oliver Gmuca, nezvládol brzdný manéver v T2 a spôsobil hromadnú kolíziu, do ktorej sa zaplietlo viac ako 5 jazdcov. Počas zvyšku pretekov sa bojovalo síce plech na plech, avšak v rámci pravidiel a nedošlo prakticky k žiadnemu veľkému incidentu. Za zmienku stojí situácia, keď po dlhodobej tesnej naháňačke trojice Rastislav Karczub, Petr Molinek ml., a Petr Molinek st., ku ktorej došlo v zápale boja o deviatu pozíciu. Necelých 5 minút pred koncom preteku, počas brzdného manévru medzi T2 a T3, Petr Molinek ml. príliš rýchlo podradil, čím poškodil motor svojho auta a musel odstúpiť. Rastislav Karczub na takéto prudké spomalenie auta nestačil zareagovať, a došlo k dvojnásobnému kontaktu. Z tejto udalosti vyťažil Petr Molinek st., ktorý vďaka tomu získal 10 sekundový náskok a do samotného záveru ho už nepustil.

Tak ako minulú sezónu sa podujal na komentovanie celej sezóny akadémie Twitch streamer Weronsvk a ponúkol nám hneď na úvod skvelé okamihy, v ktorých nebola núdza o napínavé súboje. V pretekoch si okrem Roberta Štempela a Tomáša Valenta, ktorí v týchto pretekoch neohrozene okupovali prvú a druhú pozíciu, si našiel každý jadec toho svojho rivala. Jeden takýto rivalský súboj prebiehal aj o tretiu pozíciu medzi Tobiášom Ostrčilom, Jiřím Valíkom a Martinom Randuchom, ktorý sa rozhodol doslova až v poslednej zákrute. Tretie miesto si vďaka najlepšiemu výjazdu zaslúžene vybojoval Tobiáš Ostrčil s náskokom necelých dvoch desatín pred Jiřím Valíkom a získal tak najlepšie umiestnenie vo svojej virtuálnej kariére. Toto mu zároveň prinieslo aj víťazstvo v kategórii Silver. Najrýchlejšie kolá zajazdili víťaz pretekov Robert Štempel, a v kategórii Silver Martin Randuch.

Celkovým Academy poradím však zamávali prešlapy, ktoré vyradili z Extra Bodovania až 5 jazdcov a ďalším trom nadelili viac ako 20 sekundové penalizácie. Vďaka tomu sa dostal na celkové tretie miesto Alex Kubaš, ktorý takto získal aj celkové víťazstvo v kategórii Silver. Na druhé a tretie miesto sa napokon po prirátaní Extra Bodov dostali v tejto kategórii Tomáš Somogyi a Petr Molinek st.. <end ned ed1t>

Prvým Jazdcom Dňa sa za najčistejšiu jazdu stali v týchto pretekoch Samuel Hrnčár, Martin Randuch a Tomáš Somogyi, ktorým sa podarilo odjazdiť tieto preteky s jedným prešlapom.
Druhým Jazdcom Dňa sa stali Radek Lama, Petr Molinek ml. a Ladislav Oulehla. Všetci zhodne s dvomi prešlapmi.

Komentovaný záznam z pretekov

Kvalifikácia
Preteky
Preteky - Bonusové Poradie
Preteky - Kategória Silver
Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie
Celkové Poradie - Kategória Silver

Mamoulian FH