TMM Racing Academy 1-2021 – Race 5

Trained Monkey Modding Racing Academy 1-2021

Preteky č.5

6. apríla 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Silverstone International
Auto: BMW M235i Racing
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 45 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 13:00
Počasie: Light Fog
Teplota vzduchu: 22°C
Teplota trate: 22°C
Grip: Green
Setup: Fixed

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Prvé 45 minútové preteky tejto sezóny, v typicky anglickom hmlistom počasí privítali 20 jazdcov. Už od začiatku bolo jasné, že tentokrát nebude rozhodovať rýchlosť jednotlivých pretekárov, ale hlavne konzistentná jazda. Kvalifikácia však ukázala, že nebude núdza ani o tú rýchlosť. Do jednej sekundy sa zmestilo 11 jazdcov, a ďalší dvaja strácali necelú desatinu. V samotných pretekoch sa, po miernom zaváhaní na štarte, dostal okamžite do vedenia Peter Cagaš, ktorý si bezchybnou jazdou už pár kôl po štarte vybudoval niekoľkosekundový náskok, ktorý bez jediného zaváhania udržiaval až do samotného záveru. Naštastie pre divákov to na ostatných pozíciách už také jednoznačné nebolo. Rovnako malé rozostupy ako v kvalifikácii sa udržiavali medzi jazdcami takmer 15 minút. Prebiehali zaujímavé súboje a občas aj drobné jazdecké chyby, ktoré pravidelne premiešali poradie, a držali jazdcov ako aj divákov v permanentnom napätí. Neskôr sa pole roztrhlo na niekoľko menších skupín, ale aj v nich sa diali napínavé súboje prakticky až do konca pretekov.

Skvelú jazdu predviedol Peter Veselý, ktorý štartoval z poslednej pozície, nakoľko nestihol odjazdiť kvalifikáciu. Napriek tomu sa mu podarilo počas nasledujúcich 45 minút postupne prebojovať až na druhú pozíciu, a to bez jediného incidentu s predbiehanými jazdcami. Okrem neho priviezol svoje auto bez jediného škrabanca do cieľa aj Ondřej Ulč, ktorý napriek tomu, že zajazdil až dvanásty najrýchleší čas, vďaka konzistentnej a bezchybnej jazde, odjazdil celé preteky na popredných pozíciách. Napokon sa mu podarilo dojazdiť na sympatickej šiestej pozícii. Tretia pozícia vyzerala byť pevne v rukách Slavomíra Sudora, no kvôli zaváhaniu jazdca predbiehaného o kolo, sa 3 a pol minúty do konca preteku nedokázal vyhnúť kolízii. Toto nekompromisne využil Karol Serdel, ktorý si takto získané tretie miesto udržal až do cieľa, a tým zároveň získal aj prvú pozíciu v kategórii Silver.

Najčistejšie odjazdené preteky absolvoval Daniel Krajc, ktorý dokázal odjazdiť celé preteky len s jediným prešlapom. V Kvalifikácii nazbieral ďalšie dva, no napriek tomu mu to stačilo na ocenenie Prvý Jazdec Dňa. O ocenenie Druhý jazdec dňa sa tentokrát podelili dvaja jazdci. Honza Bartoň, ktorý odjazdil svoje druhé online preteky v živote, a Ladislav Oulehla. Obaja s piatimi prešlapmi.

Komentovaný záznam z pretekov

Tréning
Kvalifikácia
Preteky
Preteky - Kategória Silver
Preteky - Bonusové Poradie
Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie
Celkové Poradie - Kategória Silver
Priebežné poradie po piatich pretekoch
Priebežné poradie po piatich pretekoch - Kategória Silver

Mamoulian FH