TMM Racing Academy 1-2021 – Race 4

Trained Monkey Modding Racing Academy 1-2021

Preteky č.4

23. marca 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Mugello
Auto: Nissan GT-R NISMO
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 2×20 minút + 1 kolo
Druhé Preteky: Reverse Grid (prvých 10 pozícií)
Virtuálny čas: 14:00
Počasie: Light Clouds
Teplota vzduchu: 28°C
Teplota trate: 30°C
Grip: Fast
Setup: Open

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Na technicky náročné dvojpreteky v Mugelle sa prihlásilo opäť 22 jazdcov. Kvalifikáciu opäť s prehľadom vyhral Miroslav Vároš, no po štarte to až také jednoduché nemal. Hneď v prvom kole sa totiž pred neho dostal Slavomír Sudor, ktorý prvú pozíciu úspešne bránil až do tretieho kola. Kombinácia auta trate a gripu priniesla aj mnoho dramatických situácií. Chybám a kontaktom sa nevyhli ani najskúsenejši jazdci v poli, a tak sa štartové poradie miešalo prakticky počas celých pretekov. Najdramatickejší súboj prebiehal o druhú pozíciu, medzi Slavomírom Sudorom, Tomášom Valentom a Zdeňkom Cagašom, ktorý sa bohužial skončil kvoli technickým problémom s pripojením. Tie mali za následok kolíziu Cagaša so Sudorom, ktorý sa jej následkom prepadol až na siedme miesto. Dlhý a napínavý súboj prebiehal aj medzi Tomášom Kaplánkom a Jakubom Riedererom, keď bojovali o celkové piate miesto, a prvé miesto v kategórii Silver doslova až do poslednej zákruty. Úspešnejší bol napokon pre Kaplánka, ktorému sa podarilo na cieľovej rovinke získať náskok 0,081 sekundy a tým obhájiť svoju pozíciu. Prvé miesto, tak ako obvykle obsadil po skvelej jazde Miroslav Vároš, s takmer 8 sekundovým náskokom pred Tomášom Valentom. Tretiu pozíciu so sekundovou stratou na druhú obsadil Zdeňek Cagaš. Na najvyšší stupienok na pódiu v kategórii vystúpil vyššie spomínaný Tomáš Kaplánek.

Vďaka pogumovanému povrchu, nastupovali jazdci do druhých pretekov na trať s podstatne lepším gripom. Lepšie podmienky na okruhu sa odzrkadlili aj menším počtom jazdeckých chýb, aj keď sa niektorým jazdcom zaváhania nevyhli ani tentokrát. Keďže sa štartovalo s otočením prvých 10 pozícií, očakávala Miroslava Vároša náročná úloha prebojovať sa dopredu cez pomalších jazdcov, čo je na Mugelle vždy výzva. Našťastie pre neho sa po veľkom prebrzdení Romana Kianičku do T1 v treťom kole ocitli mimo trať traja jazdci, vďaka čomu získal druhú pozíciu bez väčšej námahy. Ihneď nasledovala nekompromisná stíhacia jazda, ktorá sa pretavila behom pár kôl na úsešný útok na prvú pozíciu, ktorú si Vároš udržal až do konca. Napriek zisku prvej pozície v tempe nepoľavil, čo mu napokon prineslo takmer 14 sekundový náskok pred Slavomírom Sudorom (ktorý zároveň obsadil prvé miesto v kategórii Silver). Na tretie miesto sa napokon podarilo prebojovať Romanovi Kianičkovi, ktorý po spomínanej chybe bojoval o túto pozíciu prakticky celý pretek s Jiřím Macháčkom. Neskôr sa k nim pridal ešte Peter Veselý, ktorý sa vďaka kontaktu v prvom kole prepadol z druhého štartovacieho miesta až na trináste. Skvelou stíhacou jazdou sa mu však podarilo vypracovať až na celkové štvrté miesto.

Ocenenia Prvý Jazdec Dňa putovali v R1 Mariánovi Kubánovi a Slavomírovi Sudorovi. Druhý Jazdec Dňa skončil vďaka rýchlej no čistej jazde v rukách Miroslava Vároša. Pre kategóriu Silver táto cena pripadla Petrovi Molinkovi st., Ladislavovi Oulehlovi a Zdeňkovi Pazderkovi.

V R2 sa k Mariánovi Kubánovi a Slavomírovi Sudorovi, ktorí obhájili titul Prvý Jazdec Dňa z R1 pridal svojou čistou jazdou aj Zdeněk Pazderka. Titul Druhý Jazdec Dňa tentokrát putoval Rastislavovi Karczubovi a Ondřejovi Ulčovi.

Komentovaný záznam z pretekov

Tréning
Kvalifikácia
Prvé Preteky
Prvé Preteky - Kategória Silver
Prvé Preteky - Bonusové Poradie
Prvé Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Druhé Preteky
Druhé Preteky - Kategória Silver
Druhé Preteky - Bonusové Poradie
Druhé Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie
Celkové Poradie - Kategória Silver
Priebežné poradie po štyroch pretekoch
Priebežné poradie po štyroch pretekoch - Kategória Silver

Mamoulian FH