TMM Racing Academy S3 – Race 6

Trained Monkey Modding Racing Academy Season 3

Preteky č.6

30. novembra 2021; 20:00

Hra: Assetto Corsa PC
Trať: Brands Hatch GP
Auto: Lotus Evora GTC
Formát:
Kvalifikácia: 15 minút
Preteky: 45 minút + 1 kolo
Virtuálny čas: 11:00
Počasie: Light Clouds
Teplota vzduchu: 26°C
Teplota trate: 28°C
Grip: Fast
Setup: Fixed
Povinná výmena zmesi pneumatík v boxoch

Server: TMM Racing Academy Server #4
Heslo: ACADEMY
Discord Kanál: https://discord.gg/7AbPRYc

Predposledné preteky sľubovali pre divákov napínavý zážitok, nakoľko rozdiel medzi prvými tromi jazdcami v kategórii Gold sa znížil medzi prvým a tretím miestom na tri body. A ako sa predpokladalo diváci tento napínavý zážitok aj dostali.

Kvalifikáciu vyhral na najmäkšej zmesi Robert Štempel z takmer štvordesatinovým náskokom pred Tomášom Valentom, avšak o prvú pozíciu prišiel hneď v druhej zákrute po nevydarenom štarte. Toto zaváhanie s prehľadom využil Tomáš Valent, napriek tomu, že štartoval na strednej zmesi, a okamžite sa pustil do tvrdej defenzívy, aby Roberta Štempela čo najviac zdržal pred jeho návštevou boxov, kde sa museli meniť aj pneumatiky za rozdielnu zmes. Darilo sa mu takto brániť až do siedmeho kola, kedy Robert Štemplel radšej takticky zamieril do boxov, aj napriek tomu, že jeho pneumatiky boli ešte v celkom dobrom stave, no každým kolom strácal v neúspešných súbojoch cenné sekundy. Dlho to vyzeralo, že Tomáš Valent vďaka tomuto príde neohrozene do cieľa na prvom mieste, pretože mal do druhého stintu prichystanú najmäkšiu zmes pneumatík, avšak mal smolu, že dvakrát počas pretekov, pri predbiehaní Lukáša Chlipalu o kolo, došlo na strane Lukáša Chlipalu k nevynútenej jazdeckej chybe, ktorá spomalila tempo Tomáša Valenta. To malo za následok šesť sekundovú stratu na Roberta Štempela. Ten túto šancu už nehodlal pustiť z rúk a bezchybnou jazdou dokrúžil na prvom mieste. Prvý z týchto incidentov však divákom priniesol aj pekné súboje, keď sa na chvíľu dostal na druhú pozíciu Jiří Valík. Bohužiaľ o túto pozíciu po peknom predbiehacom manévri v podaní skvele jazdiaceho Tomáša Valenta prišiel, a po zastávke v boxoch už nedokázal nájsť recept na jeho rýchlosť a tak sa musel uspokojiť s konečným tretím miestom.

Napínave súboje nám poskytli aj trojice Rastislav Karczub, Martin Randuch, Roman Kianička a Oliver Gmuca, Tobiáš Ostrčil, Alex Kubaš. Prvá trojica nebojovala ani tak na trati, ale takticky v boxoch, keď kazdý z jazdcov zvolil úplne rozdielnu taktiku. A tak, až do konca nebolo úplne jasné, v akom poradí dorazia do cieľa. Nakoniec taktika vyšla najlepšie Rastislavovi Karczubovi, ktorý na najmäkšej zmesi dokázal za sebou udržať obidvoch týchto jazdcov, jazdiacich na tej najtvrdšej, napriek tomu, že bol z tejto trojice papierovo najmenším favoritom. V druhej trojici pre zmenu zasahovali do ich napínavých súbojov aj občasné drobné jazdecké chyby, ktorým sa nedokázal vyhnúť ani jeden z nich. Najmenej ich mal na konci preteku na konte Oliver Gmuca, ktorý si postupne vytvoril pred týmito jazdcami drobný náskok, a ten udržal až do samotného záveru.

Dva bonusové body a ocenenie Prvý Jazdec Dňa, si z týchto pretekov odniesol Martin Randuch, ktorý počas 45 minút neurobil ani jeden prešlap. S jedným extra bodom a dvomi prešlapmi, vďaka čomu si zaslúžili ocenenie Druhý Jazdec Dňa, odchádajú z týchto pretekov dvaja jazdci: Stanislav Hatala a Petr Molinek ml..

Komentovaný záznam z pretekov

Tréning
Kvalifikácia
Preteky
Preteky - Kategória Silver
Preteky - Bonusové Poradie
Preteky - Bonusové Poradie - Kategória Silver
Celkové Poradie
Celkové Poradie - Kategória Silver
Priebežné poradie po šiestich pretekoch
Priebežné poradie po šiestich pretekoch - Kategória Silver

Mamoulian FH